Winterreise

Jag kände mig allt lite obildad för att jag inte hittade kopplingen mellan Christopher Rådlunds målning och Schuberts sångcykel, något som Andreas Björsten upptäckte och som konstnären själv bekräftade i en kommentar på Therese Bohmans blogg. Men sen började jag av någon anledning bara misstänka att herr Björsten var intresserad av Horace Engdahl

Annonser

2 kommentarer

  1. Fånigt av dig Carl. Jag tillhör inte dem som har Horace Engdahl som guru, och jag har inte ens hunnit titta åt hans nya bok. Däremot har jag i min skivhylla med gamla vinylskivor en dubbel-LP på skivbolaget BIS. Martti Talvela bas, Ralf Gothóni piano.

  2. Men Andreas, det var menat som ett skämt och en blinkning till mig själv för att jag inte har lika välfyllt musikbibliotek som somliga… Hittade Horaces bok av en slump när jag kollade ny utgivning från Bonniers. Inget illa ment, alltså – och all cred till ditt upptäckande av kopplingen.

    Dessutom tycker jag förstås att det är lustigt att Winterreise, både målning och musik, dyker upp lite här och där i informationsflödet. Det får Eva Ström att framstå som än mer oupplyst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: