Maker Space i Göteborg

Vi har precis tagit det kommunpolitiska handlingsprogrammet och jag är väldigt glad att kunna meddela att miljöpartiet under nästa mandatperiod kommer att arbeta för att skapa en maker space i Göteborg! På det här området ligger Göteborg efter, Malmö och Stockholm har redan sina spaces och det är hög tid att vi skaffar vår egen.

Överhuvud taget finns det goda skäl att vara glad å kulturens vägnar. En av de viktigaste punkterna jag tycker att vi tog i dag rör samspelet mellan institutionerna och det fria kulturlivet. Frågan har varit uppe i miljöpartiets kulturnätverk, i ett samtal där vi bjöd in Anna van der Vliet och Anna Takanen och är alltså nu också en punkt i det kommunpolitiska handlingsprogrammet för nästa mandatperiod. Det är en viktig fråga därför att de båda är förutsättningar för varandra och i sann hållbarhetsanda bör vi verka för goda samarbeten dem emellan.

Andra punkter värda att lyfta fram:

  • Fler lagliga graffitiväggar
  • Underlätta för olika kulturella utövare att jobba uppsökande
  • Att kulturskolan ska innefatta fler kulturella uttryck
Annonser

2 kommentarer

  1. Och vad är en maker space?

  2. Jag gillar förklaringen som Stockholm Maker Space ger på sin hemsida:

    Tanken är att vem som helst skall kunna komma och arbeta på sina eller andras projekt, dela erfarenheter och kunskap, samarbeta eller bara bolla idéer med varandra. Lokalen och verksamheten är därför helt dynamisk och formas och förändras efter de personer som deltar i verksamheten samt de behov som finns och uppstår.

    Verksamheten är inte begränsad till just elektronik eller teknik, utan omfattar alla praktiskt kreativa uttryck. Här står nyfikenhet i fokus. Tanken att man kan ägna sig åt allt från CNC-fräsning, pyssel med elektronik, löda kretskort, hänga i en syhörna eller varför inte ägna sig åt yoga eller orkidéodling?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: